Speltips | Semifinaler i Europa League

april 28, 2016 Kampanjer & Nyheter, Speltips

Dags för semifinalerna i Europa League och de två matcherna vi bjuds på ikväll är Schaktar Donetsk mot Sevilla samt Villareal mot Liverpool. Spännande matcher där mycket står på spel, alla lagen har siktet inställt på en final i Basel, Schweiz där en Champions League-plats väntar vinnaren. Missa inte när förra årets vinnare Sevilla reser till Ukraina för att ta sig an Schaktar, på samma gång utspelar sig det högintressanta mötet i Spanien där Villareal ska försöka störa Liverpools Europadrömmar.

Sevilla mot tredje raka finalen

På senare tid har det funnits ett lag som verkligen stuckit ut i Europa League-spelet och då är det självklart Sevilla. Med fyra turneringsvinster på de senaste 10 åren så är man utan tvekan en av favoriterna till att gå hela vägen även detta år. Det skulle i så fall bli lagets 3:e raka vinst av turneringen och ge dom en biljett in till nästa års Champions League.

Vägen fram till årets semifinal har gått igenom Champions League där man slutade trea i gruppspelet och på så sätt blev lottade in i Europa Leagues 16-delsfinaler. Där slog man ut norska Molde för att sedan mycket starkt besegra schweiziska FC Basel med totalt 3-0. I kvartsfinalen lottades man mot den spanska konkurrenten Athletic Bilbao, ett möte som var mycket jämt innan Sevilla till slut kunde vinna på straffar.

Kvällens motståndare, Schaktar Donetsk har gjort en imponerande resa genom hela slutspelet då man till att börja med slog ut Schalke med 3-0, därefter var det dags att möta Belgiska Anderlecht som man vann över med totalt 4-1. I kvartsfinalen ställdes man mot Braga som man mycketkomfortabelt slog tillbaka med hela 6-1 över två matcher. Nu ställs man mot det klart starkaste laget så här långt och det ska verkligen till en bra prestation om man ska rubba de två tidigare årens mästare.

Ett Sevilla som tog sin första vinst på bortaplan för hela säsongen i mötet med Athletic Bilbao får ikväll möta ett mycket svårspelat hemmalag i form av Schaktar Donetsk. Om laget från Ukraina ska ha någon chans i detta dubbelmöte så är man tvungna att få med sig ett bra resultat ifrån kvällens match. Schaktar Donetsk draw no bet spelas till 1.83 på Unibet

 

De bästa spelen hittar du på Unibet