Stryktipset – En klassiker sedan 1934

februari 26, 2020 Kampanjer & Nyheter
stryktipset en svensk klassiker
Stryktipset är en riktig klassiker bland svenska spelare. Faktum är att detta spel gjorde debut redan så tidigt som 1934, närmare bestämt 20 oktober det året. Sitt namn har Stryktipset fått från det faktum att du som spelare till en början strök bort de resultat från spelkupongen som du inte trodde skulle inträffa. Trots att det inte längre fungerar på detta sätt när du spelar på Stryktipset så har namnet hängt kvar, något det dessutom lär göra i all framtid med tanke på hur populärt spelet är bland spelarna här i Sverige.
Bakom Stryktipset står det statliga spelbolaget Svenska Spel. Det betyder att det endast finns tillgängligt hos deras ombud samt hos Svenska Spels hemsida, och inte hos den stora mängd av övriga nätcasinos och spelsidor som numera finns tillgängliga ute på nätet. Där finns istället en mängd olika alternativ inom betting med odds på olika idrotter och evenemang runtom i världen. På sidor som Betsson finns t.ex. möjlighet att själv skräddarsy sina rader genom en så kallad Bet Builder.
Nu tar vi oss en titt på hur du går tillväga när du spelar på Stryktipset.

Hur spelar man Stryktipset

Stryktipset är en typ av spel som går ut på att du ska tippa resultatet i 13 fotbollsmatcher. Dessa matcher handlar främst om sådana från det engelska samt det svenska ligasystemet. Stryktipset spelas enligt formatet 1, X, 2. Detta fungerar närmare bestämt som så att 1 innebär att du tror på vinst för hemmalaget, X betyder att du tror att matchen kommer att sluta oavgjort och 2 innebär att du tror på att bortalaget kommer att ta hem vinsten. För högsta möjliga vinst per spelomgång krävs det alltså att du lyckas tippa rätt resultat i samtliga de matcher som ingår i omgången enligt denna princip, något som minst sagt är lättare sagt än gjort. Faktum är dock att det inte krävs 13 rätt för vinst, även fast detta förstås är det som resulterar i högsta möjliga vinstsumma. Vissa omgångar kan det nämligen räcka med att du prickar in 10, 11 eller 12 matcher rätt. Som tidigare nämnt blir vinstsumman dock som sagt var lägre ju färre rätt du lyckas pricka in, och är det så att vinstsumman per rad som du spelar på är lägre än 15 kr så blir det ingen utdelning överhuvudtaget. Vad som då händer är att summan istället flyttas över till kommande dragning.
Stryktipset äger enligt traditionen rum på lördagar. Detta innebär i sin tur att du behöver lämna in din kupong innan en viss tid på dessa dagar. Detta gör du antingen hos närmaste spelutbud om det är så att du spelar på det gamla sättet, eller hos Svenska Spels hemsida om du istället spelar online vilket blivit allt populärare. När du lämnar in din kupong kan du antingen välja att göra detta med enkelrader vilket betyder att du endast får kryssa i ett alternativ per rad. Du kan dock även använda dig av halv- eller helgarderingar. Använder du dig av halvgarderingar så innebär det att du får kryssa i två alternativ per rad, och använder du dig av helgarderingar får du kryssa i tre alternativ per rad vilket alltså garanterar att du vinner på just den raden. Ju fler halv- och helgarderingar du använder dig av desto mer kommer kupongen dock att kosta dig.
Det finns dessutom ett stort antal så kallade systemspel. Dessa innehåller bland annat flera halv- och helgarderingar vilket som sagt var förstås ökar dina chanser till vinst.

Tips och tricks

När det gäller tips och tricks för att öka dina chanser att vinna inkluderar detta förstås halv- och helgarderingarna såväl som systemspelen. Detta kommer dock att kosta dig mer pengar än om du spelar på det vanliga sättet, så det bästa är att finna sätt att öka dina chanser till vinst som inte har med systemspel och liknande att göra. Precis som när det gäller övriga saker här i livet så ökar närmare bestämt dina chanser till framgång ju mer kunskap du har. Ett givet tips är därför att du kan så mycket som möjligt om fotboll. Med andra ord bör du helt enkelt ha ett fotbollsintresse för att ägna dig åt Stryktipset. Detta får dessutom gärna vara så inbitet som möjligt. Ju större intresse du har desto större blir din kunskap om sporten närmare bestämt, något som i sin tur resulterar i att dina chanser till framgång ökar.
För att beskriva det hela på ett mer konkret sätt kan du t.ex. studera lagens form, titta på hur tidigare möten lagen emellan har slutat, ta dig en titt på hur skadelägena i lägen ser ut, och så vidare. Ju mer detaljerat du studerat de olika lagen, desto större blir helt enkelt chansen att du ska lyckas pricka in rätt resultat i de matcher du spelar på. Med detta sagt finns det inget garanterat sätt att nå framgång på när det gäller Stryktipset. Dock kan du alltså öka dina chanser på olika sätt och vis, något som visserligen kräver en hel del jobb men vilket det är värt om det innebär vinst!