Stora betting events i 2021 – vad bettar vi på i år?

augusti 10, 2021 Kampanjer & Nyheter
Stora betting events i 2021

OS i Tokyo har precis avslutats och likaså Fotbolls EM 2021. För oss som älskar betting känns livet plötsligt ganska tomt – vad ska vi sikta in oss på nu? Det är lite som när man läser en bra bok som plötsligt tar slut, och man måste få några dagars perspektiv för att landa i vardagen igen. Som tur är har 2021 dock mycket kvar att bjuda på, och vi som följer svenska bettingsidor kan se fram emot flera underhållande bettingmöjligheter även under resterande månader av året. För att du inte ska deppa ihop totalt under tiden du väntar, kommer här några tips på vad du har att längta efter.

SHL – förhoppningsvis med publik

Lördagen den 11 september är det dags – då drar SHL igång, och säsongen pågår ända till 15 mars 2022. Spelschemat för dagen ser ut som följer:

 • Kl 15.15: Oskarshamn möter Timrå i BeGe Hockeycenter
 • Kl 15.15: Växjö möter Färjestad i Vida Arena
 • Kl 15.15: Frölunda möter Brynäs i Scandinavium
 • Kl 18.00: Luleå möter Linköping i Coop Norrbotten Arena
 • Kl 18.00: Leksand möter Malmö i Tegera Arena
 • Kl 18.00: Örebro möter Rögle i Behrn Arena
 • Kl 18.00: Djurgården möter Skellefteå på Hovet

Efter en väldigt annorlunda och ganska så tråkig fjolårssäsong ser det ut som att vi i år kommer kunna se fram emot att avnjuta matcherna på plats igen – något vi verkligen ser fram emot. Det är helt okej att spola fram till september nu – SHL, vi är redo! Vill ni ha ett tips redan nu? Färjestad har fått ihop ett riktigt drömlag och kommer sannolikt vara riktigt farliga i år. Om vargarna från Värmland tar sig hela vägen fram återstår att se, de tenderar ibland att fallera för trycket. Vad vi på förhand vet är iallafall att deras laguppställning ser bättre ut än på många år – något som bådar gott för de grönvita fansen.

Paralympiska Sommarspelen 2021 (2020)

Innan SHL drar igång har vi en vända till i Tokyo att se fram emot. Även om första delen av Sommar OS i Tokyo är avklarat, har vi den mest intressanta delen kvar. De Paralympiska Sommarspelen börjar strax – närmare bestämt den 24 augusti till 5 september. Efter att deltagarna fått vänta ett helt år eftersom spelen som egentligen skulle gått av stapeln i 2020 blivit framflyttade, är det en samling riktigt taggade atleter vi kommer få se. Det kommer vara totalt 22 olika sporter som genomförs, och nykomlingar för i år är Badminton och Taekwondo. Sverige ställer upp med totalt 26 tävlanden, vilka kan beskådas i 11 av de 22 sporterna. Bland dessa kommer vi hitta både erfarna tidigare OS-medaljörer, såväl som helt nya OS-debutanter. Någon vi kommer följa lite extra i år är den meriterade Nicolina Pernheim, vilken tävlar inom Judo. Det är en stark atlet som alltid ger 110% – och vi hoppas såklart att det räcker hela vägen fram till guldet.

Tennis: US Open i New York

För den som gillar både tennis och OS kommer det bli några jobbiga dagar då US Open och Paralympiska Spelen till viss del går i varandra under ett antal dagar. Den 30 augusti drar nämligen US Open igång i New York och spelschemat sträcker sig ända till den 12 september. Som vanligt går denna Grand Slam-turnering av stapeln i Flushing Meadows, Queens och matcherna spelas utomhus på DecoTurf-underlag – något som är bra att ha koll på för dig som tänkt betta på US Open 2021. Kvalificeringarna startar dock redan den 24 augusti, och pågår till den 27 samma månad. Längtar du efter tennis kan du med andra ord hänga med redan från kvalet, så kortar du ned väntetiden med en vecka.

Du som vill se svenska spelare hittar på damsidan Rebecca Peterson, rankad 56 i singeln och 288 i dubbeln. På herrsidan finner vi Mikael Ymer, blott 22 år gammal. Han är rankad på en 83 plats i singeln, medan han på dubbeln återfinns först på en 1075 plats.

Övriga events att se fram emot

 • Orientering: SM i orientering, Boden och Luleå. 27-29 augusti
 • Ridsport: EM i hästhoppning, Riesenbeck Tyskland. 30 augusti-4 september
 • Golf: Solheim Cup, Ohio USA. 4-6 september
 • Trav: Svenskt Travderby, Jägersro. 5 september
 • Golf: Ryder Cup, Wisconsin USA. 24-26 september
 • Rodd: VM i Shanghai. 17-24 oktober
 • Tennis: Davis Cup, slutspel i Madrid, Spanien. 22-28 november