Vinner Malmö slaget om Öresund?

december 12, 2019 Kampanjer & Nyheter, Speltips
copenhagen vs malmo

Ikväll sparkar matchen mellan Köpenhamn – Malmö igång 18:55. Vi har det mest spännande skandinaviska derbyt i modern tid att se framemot. Inte nog med att det är ett derby mellan två av de bästa klubbarna på de nordliga breddgraderna. Det ligger även ett avancemang till slutspelet i potten. Leder tabellen gör Köpenhamn som har 9 poäng, Malmö ligger tvåa på 8 poäng, men hack i häl ligger Dynamo Kiev och jagar på 6 poäng. Laget från Ukraina ska i den sista matchen på hemmaplan möta det redan avhängda Lugano. Chanserna för att Dynamo Kiev vinner på hemmaplan är därmed ganska stora.

Om Dynamo Kiev vinner kommer de att totalt ha 9 poäng. För att Malmö därmed ska vara helt säkra på att de klarar sista slutspelsplatsen gäller det att vinna, självklart gäller detsamma för Köpenhamn. En oerhört dramatisk upplösning väntar därmed på ikväll i grupp B. En spelare att hålla ett extra öga på i derbyt är Markus Rosenberg som här gör sin sista match för Malmö.

Inget annat än vinst gäller för Malmö!

Eftersom att Lugano ser alldeles för svaga ut för att klara att ta en vinst i bortamötet mot Dynamo Kiev hänger hela ansvaret på Malmö att fixa avancemanget. Skulle däremot Lugano få med sig ett oavgjort resultat är både Köpenhamn och Malmö vidare. Om Malmö vinner över Köpenhamn tar de även förstaplatsen i tabellen och går därmed till slutspelet som segrare av gruppen. Det kommer isåfall att betyda en lättare lottning i slutspelet. Så självklart är laget fullständigt inställda på vinst eftersom att det skulle innebära enorma fördelar. Vad som kan komma att bli en boost för laget är att den viktige mittfältaren Anders Christiansen är tillbaka från skada.

Malmö kommer utvilade till matchen eftersom att Allsvenskan inte är igång. Senast de spelade en match var i träningsmatchen mot Lincoln Red Imps (som spelar i den Gibraltiska ligan), den 5 december. De är därmed inte helt matchotränade inför mötet. På skadelistan i Malmö finns den viktige mittfältaren Fouad Bachirou. I hans frånvaro som ersättare på positionen kliver dock Christiansen in. Andra spelare som inte är helt klara för att starta i matchen är Oscar Lewicki och Jo Inge Berget. Men med tanke på vilken viktig match som väntar kommer förmodligen båda att starta.

comeon logo

Spela hos ComeOn nu

Köpenhamn inte lika dominant längre

I Sverige är vi vana att säsong efter säsong se Köpenhamn i toppen av den danska Superligan. Denna säsong har de dock tappat förstaplatsen till Midtjylland. De ligger inför mötet mot Malmö på andraplats i tabellen med 7 poäng efter serieledarna. Det danska huvudstadslaget har även varit svaga i målskyttet under årets Europa League då de endast mäktat med att göra ett mål per match på deras fem spelade matcher. Förra säsongen spelade Robert Skov i laget som öste in massor av mål. Årets förminskade målproduktion kan mycket väl bero på att han inte längre spelar i klubben.

Återvänt till hemlandet och Köpenhamn har Nicklas Bendtner gjort för att förstärka anfallet. Det har dock inte blivit någon förstärkning eftersom att han inte har bidragit till ett endaste mål på sina sex spelade matcher. Inför matchen mot Malmö är han skadad. De spelare som troligtvis kommer att starta på topp är Pieros Sotirou och Michael Santos. Det är dessa anfallare som har spelat mest i Köpenhamns Europa League matcher. Även om hemmalagets målproduktion inte visar de mest positiva siffrorna är det oerhört sällan de går från en hemmamatch utan att de gör mål.

Rosenberg-effekten bär frukt i Köpenhamn

Det var en magisk afton för Mackan hemma på Stadion i hans sista hemmamatch. Två mål och matchhjälte, det kunde inte ha varit en mer sagolik kväll. Det var lite extra snyggt att det var han som avgjorde på övertid. I matchen mot Köpenhamn är det alltså sista gången han spelar för Malmö. Det vi såg från förra matchen var hur hela laget ställde upp för honom och backade honom till 100%. Vi tippar att vi återigen kommer att få se ett Malmö som går ut lika kraftigt mot ett Köpenhamn som har haft det svårt att producera mål.

Vi tippar därför att segern till slut kommer att gå till det besökande Malmö.

comeon logo

Spela hos ComeOn nu