Speltips | Allsvenskan 19/5

Matcherna i Allsvenskan duggar tätt inför det kommande sommaruppehållet och näst ut är matchen mellan Gefle och Örebro. Två lag i skilda delar av tabellen där Örebro är laget som verkligen fått ordning på spelet medans Gefle går tung och parkerar för tillfället på en 15:e-plats. Ska man lyckas skrälla hemma mot Örebro eller ska gästerna fortsätta sin väg mot toppen med ännu en seger? Läs vidare för att få alla förutsättningar inför kvällens möte!

Förlust i fyra senaste för Gefle

Gävlevallen invigdes förra säsongen med förhoppningen om att ge Gefle den nystart som hela klubben var i behov av. Utgången blev något helt annat och man har haft förtvivlat svårt att plocka de segrarna man hoppats på. Så här långt i årets Allsvenska har man endast fått med sig en seger och den kom redan i andra omgången mot Sundsvall, därefter har det gått betydligt tyngre med sex förluster och en oavgjord. Det gör att man i skrivande stund ligger näst sist på en 15:e-plats, 4 poäng upp till strecket med endast Falkenberg bakom sig som sämre lag. Trots svårt motstånd så är 17 insläppta mål på de fyra senaste matcherna under all kritik och mot ett offensivt skickligt Örebro är försvarsspelet något som måste förbättras om poängen ska stanna i Gefle.

Örebro går för tillfället som tåget, borträknat förlusten mot Kalmar. Fyra vinster på de fem senaste matcherna och en stark 3:e-plats i ligan är resultatet så här långt för Alexander Axén och grabbarna. Efter några viktiga nyförvärv som Martin Broberg och Astrit Ajdarevic så har hela Örebro växt och spelar numera som ett Allsvenskt topplag. Får man till defensiven under säsongens gång så kan man mycket väl vara med och kriga om de allra mest åtråvärda platserna i höst.

Matchen spelas som bekant på Gävlevallen och plastgräs, något som gästerna Örebro är vana vid från sin egen hemmaplan. Med stor skillnad i både form och klass på truppen så känns 1.95 på bortaseger hos OddsAutomaten klart spelvärt!

Spela hos OddsAutomaten!