Speltips | Allsvenskan 13/5

Vi startar helgen med den 9:e omgången av årets Allsvenska, nykomlingen Jönköping Södra tar emot Helsingborg. Allsvenskan har öppnat spännande, vi har fått se mängder av mål där många av dem varit spektakulära. Ska kvällens match bli något liknande när Henrik Larssons och hans lag från södra Sverige kommer på besök till Stadsparksvallen? En sak som är säker är att nykomlingarna i Allsvenskan, Jönköping Södra inte kommer att ge bort något gratis i detta möte!

Helsingborg från en stark derbyvinst

Efter en mycket svag inledning så har det röda laget ifrån Skåne kommit igång på allvar med fyra segrar på de fem senaste. Henrik Larsson har gått ifrån att vara hårt kritiserad till att vara mannen som leder laget i rätt riktning. Det mycket tack vare sonen Jorden Larsson som verkligen prickat formen med fyra mål såhär långt varav en del har vart riktiga smällkarameller.

Jönköping Södra, för många överraskande nykomlingar i Allsvenskan har verkligen presterat bättre än vad de flesta trodde på förhand. Med resultatraden 3-3-2 så har man överraskat många med ett lovande spel där spelarna ger allt för varandra. Senast kommer man ifrån en förlust hemma mot förra årets vinnare, IFK Norrköping. En match där Norrköping visade sig vara snäppet bättre och efter ett rött kort på Jonathan Tamimi kunde man inte stå emot längre, 0-2 slutade matchen.

Efter att ha öppnat Allsvenskan starkt så har Jönköping Södra sakta men säkert fallit neråt i tabellen och parkerar för tillfället på en 10:e-placering. Man kommer med största sannolikhet vara med i botten och kriga under större delen av säsongen. Helsingborg har hittat formen i senaste matcherna och efter en stark match mot rivalen Malmö FF där man vann med 2-1 så är moralen på topp i laget. En vinst borta mot nykomlingarna här känns långt ifrån omöjlig, Helsingborg AH 0.0 spelas till höga 2.35 hos Unibet.

Spela hos Unibet här!