Speltips | AIK vs Djurgården IF

Måndag, ny vecka och nya matcher att se fram emot! De flesta europeiska fotbollsligorna har nu avslutats och vi får chansen att fokuserar på vår egen Allsvenskan. Ikväll bjuds vi på en utav säsongens hetaste matcher när det vankas Stockholmsderby, AIK tar emot Djurgården på Friends Arena inför en kokande publik. Tufft spel, galen atmosfär och heta känslor är något som kan utlovas i detta möte. BettaOnline ger dig alla förutsättningar inför matchen!

AIK med ny tränare på sidlinjen

Så sent som för tre dagar sedan så stod det klart att Andreas Alm får lämna AIK efter en tids svaga resultat, in kom istället klubbikonen och den karismatiske Rikard Norling. Senaste gången han tränade AIK ledde han laget till SM-guld och blev i och med detta en för alltid omtyckt person inom klubben. Ska han lyckas med något liknande denna gång är frågan alla ställer sig.

AIK kommer till matchen med en tveksam form, endast en vinst på hemmaplan så här långt och spelet har lämnat mycket övrigt att önska. Man kommer senast ifrån en stark 3-2 vinst borta mot BK Häcken där Carlos Strandberg stack ut med två mål. Anfallet har verkligen imponerat i AIK som till denna match även får tillbaka Denni Avdic och Ebenezer Ofori.

Efter att ha öppnat Allsvenskan mycket starkt så har Djurgården fallit tillbaka en del efter matcher mot tuffare motstånd. En vinst på de fyra senaste matcherna gör att laget för tillfället parkerar på en 10:e-plats. Man har haft en del skadebekymmer, mestadels på mittfältet och till kvällens match finns där frågetecken kring Kevin Walker, Alexander Faltsetas, Seon-Min Moon samt Daniel Berntsen.

Inför en publik på närmare 30 000, till största del AIK-supportrar så kommer Djurgårdens relativt oerfarna lag ställas inför ett rejält test i denna match. Djurgården har inte imponerat mot starkare motstånd denna säsong och när hemmalaget nu fått en ny tränare och en möjlig nytändning så är oddset 2.20 på AIK klart spelvärt.

Bästa oddsen hittar du på BetHard!