Southampton ställs mot Brighton i ett tufft bottenmöte

januari 31, 2018 Uncategorized
southampton

Den 25:e omgången av Premier League-säsongen 17/18 är igång och det är ett antal intressanta möten som utspelar sig. Det kanske mest spännande av dessa står mellan Southampton och Brighton & Hove Albion kl 21:00 på onsdagskvällen.

 mrgreen

Det är två lag som spelar för sin överlevnad i den oerhört jämna bottenstriden som utspelar sig i den  engelska högstaligan efter att mer än halva säsongen har spelats. Föredetta hopplösa jumbon Swansea har återuppstått från de döda och har nu stått för två megaskrällar i rad efter att ha besegrat både Liverpool och Arsenal på sin hemmaplan. Det är med andra ord inte speciellt svårt att räkna ut att både Southampton och Brighton har pressen på sina axlar att plocka poäng framöver.

Hemmalaget Southampton ligger inför detta ångestmöte näst sist i tabellen med 22 inspelade poäng på de 24 matcher som spelats hittills, vilket naturligtvis inte är bra nog för ett lag av Southamptons kaliber. Dock är det endast en poäng upp till säker mark och faktum är att de har stått för mycket bättre insatser efter nyår. De är bland annat obesegrade i sina senaste fyra matcher alla tävlingar inräknade, men de har inte lyckats vinna en enda match i Premier League sedan november månad. I matchen mot Watford i FA-cupen förra veckan vann laget däremot en jämn match med 1-0 och säkrade därmed vidare avancemang i densamma och dessförrinnan klarade de 1-1 mot Tottenham i ligan, så det finns absolut glädjeämnen att ta med sig in i denna fight.

Mauricio Pochettino får i denna batalj klara sig utan sin skadade striker Charlie Austin, medans Ryan Bertrand och Guido Carillo kommer att genomgå sena tester för att se om de kan medverka i kvällens match.

Hämta din bonus här

Gästerna Brighton & Hove Albion har också haft en ganska tuff säsong efter att de blivit uppflyttade från Championship. Visserligen ligger de i skrivande stund på en 16:e plats och därmed säker mark, men de har haft det väldigt motigt med framför allt målproduktionen. På sina första 24 matcher har laget bara mäktat med att göra 17 mål och är därmed sämst i ligan på den fronten och som om inte det vore nog så har de inte gjort ett enda mål på sina senaste 6 bortamatcher. Mål lyckades de däremot med att göra förra veckan när de ställdes mot Middlesbrough i FA-cupen i en match som slutade 1-0 och vidare avancemang för de blåvit-randiga i cupen.

Skadeläget är sedan tidigare oförändrat hos Brighton då de får klara sig utan skadade Steve Sidwell, Jiri Skalak samt nyförvärvet Jurgen Locadi sedan en tid tillbaka.

Skulle du vilja spela på denna matchen mellan Southampton – Brighton & Hove Albion eller någon av de andra matcherna som spelas ikväll så rekommenderar vi att du gör det hos Mr Green, som just nu erbjuder dig som är ny spelare på sidan 100 % vinstboost på din första insättning.