Real Madrid visade varför man är Champions League mästare!

mars 21, 2018 Uncategorized
champions-league

Första mötet mellan Real Madrid och PSG slutade 3-1 och Real Madrid hade inför bortareturen ett bra läge att ta sig vidare på Parc des Princes i Paris från åttondelsfinalen. Under året har Real Madrid i ligaspelet presterat betydligt sämre än förväntat och är rejält efter Barcelona som troligtvis kommer att vinna ligan detta år.

Detta ledde till att många experter och fans inte trodde att att laget skulle ta sig vidare från åttondelsfinalen i Champions League heller. Ronaldo som är den absolut största stjärnan i ett stjärnspäckat Real Madrid har i ligan inte bombat in mål som förväntat, Zinedine Zidane, tränaren i Real Madrid har även han fått utstå en del kritik för vissa beslut under säsongens gång.

I Champions League har dock Ronaldo presterat och ledde inför åttondelsfinalen skytteligan. Man gick in i åttondelsfinalen med en stor press, en press att rädda en annars misslyckad säsong.

PSG hade sin stora stjärna Neymar skadad inför hemmareturen och tappade viss slagkraft under returmötet. Real Madrid bevisade sina kritiker fel och visade varför man vunnit Champions League två år i rad. Misstagen minerades och Ronaldo leverade ett ytterligare mål i mötet som slutade 1-2 och sammanlagt 2-5 till Real Madrid. Ronaldo har nu gjort 12 mål på 8 spelade matcher!

Det går inte att komma ifrån att Real Madrid helt enkelt vet hur man tar sig vidare mot vilket motstånd som helst i Champions League. Rutinen och vinnarmentaliteten är något få lag kan mäkta med på samma sätt och som det sett ut skulle det inte chocka speciellt många om Real Madrid faktiskt vinner Champions League även detta år. Det återstår nu att vänta vilket lag Real Madrid kommer att få möte i kvartsfinalen.