Att spela på sport i ett nötskal

november 10, 2018 Speltips

Att spela på sport online, innebär en hel massa val och specifikationer. Kortfattat kan man förklara det som att man slår vad, om en viss summa pengar, på något som man tror kommer hända inom en specifik sport. Den återbäring, eller den vinstsumma som man erhåller beror på vilket odds som man satsar på. Det finns möjlighet att spela live, det vill säga samtidigt som matchen spelas, eller placera sina bets innan spelet körs igång.

Hur det fungerar

Det finns många begrepp som är viktiga att känna till, när man ska spela på sport online.

Man kan i stor grad välja hur man vill utforma sin vadslagning, till exempel så finns det spelformer som 1×2 eller Asian handicap. Dem vanligare termerna och deras innebörder går att läsa i följande stycken:

  • Marknader

Detta är vad man kallar själva vadslagningskategorin. Exempel på olika marknader är över eller under, nästa målgörare, vinnare av turneringen och periodvinnare.

  • Odds

Detta definierar hur stor vinstsumma man erhåller, ifrån marknaden som man väljer att satsa på. Ett odds på 2.0, innebär att man dubblar sin insats, vid vinst.

  • Kombinationsspel

Detta är vad man kallar att satsa på flera bet, inom samma spelkupong. En dubbel eller trippel är exempel på möjliga kombinationsspel.