Speltips | Zenit St. Petersburg vs SL Benfica

mars 8, 2016 Speltips

Hett möte i kyligt Ryssland

Dags för det kanske mest oförutsägbara mötet av de kvarstående returerna i 8-delsfinalerna av Champions League, Zenit St. Petersburg tar emot Benfica hemma på Petrovskiy Stadion. Första mötet slutade 1-0 till portugiserna och det är nu Zenit som har pressen på sig att gå framåt om det ska bli något vidare avancemang.

Matchen i Portugal dominerades mestadels av Benfica, det ska dock sägas att gästerna hade sina lägen men slutligen föll efter ett sent ledningsmål av Jonas. Till denna match kommer hemmalaget ställa upp utan Domenico Criscito samt Javi Garcia som båda är avstängda.

Bortalaget, Benfica lider för tillfället av stor brist på försvarare då samtliga ordinarie backar är avskrivna från mötet i Ryssland. Endast ytterbacken Eliseu finns att tillgå så det mesta tyder på att U21-hjälten Victor Lindelöf-Nilsson får hoppa in i mittlåset.

Skulle Benfica göra mål i denna match skulle Zenit vara tvungna att göra 3 för att gå vidare. Utan i stort sett hela ordinarie backlinjen kan det bli svårt att stå emot trycket från hemmalaget en hel match, ett Zenit som vanligtvis är mycket starka hemma. Summeringen av detta lyder att det kommer vara två framtunga lag där svagheterna helt klart ligger i de bakre leden, att vi därför skulle kunna få se mer än 2 mål är inte helt omöjligt. Över 2.5 FT testas med en liten slant till lockande 2.18 på Unibet!

SPELA PÅ MATCHEN HOS UNIBET