Speltips | Basel vs Sevilla

mars 10, 2016 Speltips

Champions League igår, Europa League idag och det är högklassig underhållning vi bjuds på även ikväll. Ett av de stora mötena är Basel som hemma på St. Jakob-Park tar emot förra årets vinnare av turneringen, Sevilla.

Basel tänker gå hela vägen

Hemmaarenan kommer senare stå som spelplats för finalen och man har från Basels håll gått ut och sagt att det är årets stora mål att ta sig hela vägen till finalen. Räkna med ett taggat hemmalag! Basel leder den Schweiziska ligan med fem poäng före ligatvåan och man har ett näst intill fläckfritt facit på hemmaplan. Även i Europaspelet är man starka hemma i Schweiz då man endast förlorat en av sex matcher. Till detta möte saknas supertalangen Breel Embolo men har en fullgod ersättare i Marc Janko.

Sevilla – Sämst på bortaplan

Förra årets Europa League vinnare, Sevilla kommer senast från 1-1 mot Getafe. Just nu ligger Sevilla femma i ligan, 8 poäng efter fjärdeplacerade Villareal som man ställs mot i helgen. Anmärkningsvärt med Sevilla är att man inte lyckats plocka en enda seger under hela säsongen på bortaplan, samtliga segrar har alltså kommit hemma på Ramon Sanchez Pizjuan.

Ett Basel som med vetskapen om att Sevilla är ett helt annat lag på hemmaplan kommer att göra allt för att få till ett bra resultat hemma i Schweiz. Sevilla å sin sida har en tuff bortamatch till helgen och kommer säkerligen vara nöjda så länge man håller jämna steg med Basel för att sedan kunna avgöra på hemmaplan.

Med detta sagt så väljer vi att spela Basel +0.25 FT Asian Handicap till fina 1.95, ett alternativ kan vara 1X FT till 1.72

Gör som proffsen – Spela på matchen hos Unibet!